Ga naar hoofdinhoud
kindermodenieuws

Nederland telt meeste webshops per inwoner

Uit een berekening van Dataprovider blijkt dat Nederland de grootste dichtheid ter wereld heeft op het gebied van webshops. Ons land telt zo’n tachtigduizend webshops voor zeventien miljoen inwoners. Dit komt neer op 213 mensen per webshop.

Zweden staat op de tweede plek van de lijst, maar Nederland heeft een grote voorsprong. In Zweden zijn er namelijk twintigduizend webshops en zo’n 488 inwoners per webshop. In landen als Duitsland (518), België (684), de Verenigde Staten (753), Frankrijk (893) en Italië (2022) is de dichtheid nog lager.

Wel is het zo dat van de bijna tachtigduizend online shops in ons land 43% niet of nauwelijks actief is. Zo’n 33% is heel actief en dat komt uiteindelijk neer op 27 duizend webwinkels en 640 mensen per webshop. Volgens medeoprichter Christian Brandbergen is het opportunistische van de beginjaren van e-commerce er inmiddels wel af. Je moet geld meenemen wil je op internet succesvol zijn. Veel websops zullen naar zijn mening dan ook ten onder gaan wanneer bijvoorbeeld Amazon en Alibaba in ons land groter worden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top