Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe eigenaar voor Hudson’s Bay Nederland

De vijftien Nederlandse warenhuizen van Huson’s Bay komen weer volledig in handen van de oorspronkelijke eigenaar: het Canadese moederconcern Hudson’s Bay Company. Mogelijk dreigt daarbij een sanering en mogelijke sluiting van diverse filialen in ons land.

Sinds vorig jaar valt Hudson’s Bay Nederland voor het overgrote deel onder het Oostenrijkse retailconcern Signa, eigenaar van de Karstadt-warenhuizen gevestigd in Duitsland. In het afgelopen jaar kreeg Signa de helft van het eigendom van de HBC’s Europese winkels, waaronder ook Hudson’s Bay in Nederland.

Volgens Stephan Fanderl, algemeen directeur van Signa Retail en topman van Galeria Karstadt Kaufhof, is het goed nieuws voor het bedrijf. “Bijna zeven maanden na de fusie van de twee warenhuisketens kunnen we blijven werken aan het herstructurerings- en integratieproces – hetgeen een uitdaging is voor alle werknemers – met een hoge mate van betrouwbaarheid van de eigenaren. De lijnen zijn korter, eenvoudiger – en dat is belangrijk en hoe het zou moeten zijn.”

Het gaat al geruime tijd niet goed met Hudson’s Bay Company, zowel met de winkels in Noord-Amerika als in Europa. Zo zouden de gloednieuwe, in 2017 geopende Nederlandse vestigingen zelfs op omvallen staan. Alleen al in 2018 werd een verlies van maar liefst 80 miljoen euro geleden. De toekomst van Hudson’s Bay in Nederland is dan ook onzeker. Onlangs liet het bedrijf in een persbericht weten dat het zich volledig op de Noord-Amerikaanse activiteiten wil concentreren, terwijl er in Nederland een financieel adivseur is aangesteld om de mogelijkheden voor Nederland te bekijken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top