skip to Main Content

Nieuwe eigenaar voor Tumble ’n Dry

Investeerder Varova Fashion houdt op te bestaan en de gehele portefeuille van het bedrijf wordt overgenomen door mode-ondernemer Marcel van Gelderen en investeerder Standard Investment. Van Gelderen en Standard Investment zijn hiermee de nieuwe eigenaars van Tumble ’n Dry, Sissy-boy, OPEN32, Gsus, JC Rags, Less, Mees, Silvercreek, Kings of Indigo, Miniverse en Ontour.

Het Financieele Dagblad bericht dat de verkoop een gevolg is van ‘een periode waarin een aantal bedrijven van Varova in zwaar weer raakten en een aantal partners het bedrijf heeft verlaten.’ De modetak leed vooral onder tegenvallende prestaties van Men At Work en kleine merken als Less, JC Rags en Gsus.

Nieuwe strategie
Afgelopen zomer besloot Varova Fashion radicaal van strategie te wijzigen. In plaats van het opzetten van een internationaal modeplatform besloot het bedrijf zich te focussen op de drie sterkste bedrijven in hun portefeuille: Tumble ’n Dry, OPEN32 en Sissy-Boy. Varova benaderde Standard Investment voor hulp bij de financiering, dit resulteerde uiteindelijk een overname van de gehele portefeuille door Standard en Van Gelderen. Standard gaat nu verder met de nieuwe strategie en zoekt een koper voor de overige merken. Tumble ’n Dry, OPEN32 en Sissy-Boy zorgen samen voor zo’n €150 miljoen omzet. De overige merken zijn samen goed voor zo’n €30 miljoen.

Brand Retail Group (BRG)
Varova blijft wel een aandeel houden in de modegroep. Zij zal dit doen onder de naam Brand Retail Group (BRG). Marcel van Gelderen is ook aandeelhouder in BRG. De Brand Retail Group neemt ook deels de verantwoordelijkheid voor openstaande rekeningen en schuldeisers van Varova op zich. Het nieuwe bedrijf heeft aangeboden het komende half jaar 40% van alle openstaande bedragen te betalen om zo faillissement van kleinere merken te voorkomen, aldus het Financieele Dagblad.

Van Gelderen
De mode-ondernemer richtte in 1995 Men At Work op en verkocht de winkelketen in 2007 aan ZBK Kapital. Vijf jaar later kocht hij de keten terug, maar 1,5 jaar later werd Men At Work alweer ondergebracht bij Varova. Afgelopen september kocht van Gelderen alle aandelen toch weer terug.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top