Ga naar hoofdinhoud

Retour Jeans presenteert eerste stappen richting duurzaamheid

Afgelopen week presenteerde Retour Jeans zijn eerste innovatie stappen binnen het duurzame productie proces tijdens de KATAG merkendag. Dit event werd georganiseerd door KATAG-groep, Europa’s grootste dienstverlener in de modebranche. Het hoofdthema van het jaarlijkse evenement was de toekomst van de mode-industrie, met als speerpunten ‘go digital, join green, be individual’. 

Head of Sales van Retour Jeans, Barry Veerkamp, geeft aan dat de KATAG merkendag een mooi moment was om deze eerste innovatieve stappen in het duurzame productieproces te presenteren. “De KATAG merkendag is de eerste aanleiding geweest om een sneakpreview te geven van wat er gaat komen in seizoen AW20. Duitsland is een voortrekker op het gebied van duurzaamheid, waardoor dit event een goede aangelegenheid was voor de introductie van ons duurzame productieproces.” 

Wat kun je onder andere verwachten in de AW20 collectie? Retour jeans heeft als doelstelling om zijn collecties te verduurzamen, te beginnen met de jeanslijn. Deze sustainable jeanslijn zal niet alleen super hip worden, zoals we van het kinderkledingmerk Retour Jeans gewend zijn, maar is ook nog eens milieubewuster. Denk aan het gebruik van organisch katoen, gerecycled plastic en PCW katoen. Daarnaast werkt het merk, gedurende het productieproces, nauw samen met zijn fabrikanten om minder water tijdens het productieproces te verbruiken, de zogenoemde ‘sustainable wash’. 

Retour Jeans behoort tot de top-3 jeans merken binnen de Benelux, met een volledige collectie voor jongens en meisjes van 2 tot 16 jaar. Retour Jeans staat bekend als een betrouwbare partner in de kinderbranche, een collectie met gedetailleerde ontwerpen, comfortabele fits en hoge kwaliteit. Kortom een collectie voor stoere kids met een volwassen twist.

Website merk: https://www.retourjeans.com/nl/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top