Ga naar hoofdinhoud
hema kindermodenieuws

Rijke ondernemer Marcel Boekhoorn neemt HEMA over

De miljardair Marcel Boekhoorn neemt via een investeringsmaatschappij het populaire HEMA over. Dit laat het bedrijf weten in een persbericht. Ramphastos Investments, de koper, neemt de warenhuisketen over van Lion Capital.

Met de nieuwe eigenaar kan HEMA naar eigen zeggen focussen op investeren in de thuismarkt, online groei, het verbeteren van winstgevendheid en internationale expansie. Met franchisenemers van HEMA zijn tevens nieuwe afspraken gemaakt. Wat het overname bedrag is van Ramphastos Investments, is niet bekend gemaakt.

Over Marcel Boekhoorn
De overname van Marcel Boekhoorn past binnen zijn ambitie om bedrijven te laten groeien. De investeerder staat erom bekend om onbekende of rendabele bedrijven beter te maken en vervolgens door te verkopen. Als een van de rijkste mannen van Nederland, bekend van de overname van Telfort voor 80 miljoen euro, wil Marcel Boekhoorn van HEMA een wereldmerk maken. Voorheen heeft de investeerder 15 jaar lang zijn energie gestoken in het naar Nederland halen van twee panda’s, wat vorig jaar is gelukt.

Over HEMA
De afgelopen jaren heeft HEMA flink ingezet op het moderniseren van de winkels. Ook heeft het uitgebreid in het buitenland en zijn de webverkopen vergroot. Langzamerhand wordt het een grote internationale keten. Volgens retaildeskundige Paul Moers moet Boekhoorn een goed uitgedacht plan hebben om HEMA weer rendabel te kunnen maken. De problemen van het bedrijf zijn volgens hem van serieuze grootte. Zo moet de ruzie met fanchisers opgelost worden, zijn de producten (te) duur, is er gebrek aan vernieuwing en is er te veel spreiding van winkels in het buitenland. De afgelopen kwartalen heeft HEMA zelfs verlies geleden en in de zomer werd een zeldzame omzetdaling vastgesteld.

Website HEMA: www.hema.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top