Ga naar hoofdinhoud
Hudson Bay

Tachtig miljoen euro verlies voor Hudson’s Bay in Nederland

Inmiddels telt ons land zo’n dertien warenhuizen van Hudson’s Bay. Helaas draaien zij samen dit jaar een verlies van tachtig miljoen euro. Uit interne stukken van het warenhuis blijkt volgens de Financiële Telegraaf dat er waarschijnlijk een ontslagronde aan zit te komen.

Hudson’s Bay heeft nieuwe eigenaren die zich grote zorgen maken over de zware investeringen en achterblijvende omzetten in Nederland. Volgens een woordvoerder staat er iets te gebeuren, maar de nieuwe eigenaren moeten het besluit nog nemen.

Sinds kort behoren de Nederlandse winkels van Hudson’s Bay tot Karstadt, net als de gehele Europese tak. Karstadt heeft al vastgoed verkocht en gesneden in het personeelsbestand. In totaal zal het verlies, samen met het Duitse Kaufhof, uitkomen op zo’n 190 miljoen euro. René Benko, eigenaar van Karstadt, wil in de aankomende vijf jaar honderd miljoen euro besparen op personeelskosten. Om die reden zullen er waarschijnlijk zo’n drieduizend banen verdwijnen.

Toch lijkt het erop dat de winkels van Hudson’s Bay in Utrecht en Amstelveen nog geopend zullen worden. De contracten zijn hiervoor immers al afgesloten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top