Ga naar hoofdinhoud
Levis

Levi’s succesvol bij terugkeer op beurs in VS

Levi Strauss trapte afgelopen donderdag op zijn eerste handelsdag op de beurs in New York af met een koerssprong van 30,7% naar $22,22. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op bijna $8,5 miljard. De introductieprijs bedroeg $17 per aandeel.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de negentiende eeuw. De Duitse immigrant Levi Strauss verhuisde ten tijde van de goudkoorts naar Californië. Daar opende hij een buitenpost voor kruidenierswaren. Twintig jaar later bundelde hij zijn krachten met kleermaker Jacob Davis. Ze hadden het idee opgevat om broeken langer mee te laten gaan door gebruik te maken van klinknagels. Ze verkregen het patent en dit leidde uiteindelijk tot de eerste spijkerbroeken.

In 2018 noteerde het bedrijf een omzet van bijna 5 miljard euro, tegen 4,3 miljard euro een jaar eerder. De winst steeg licht tot 250 miljoen dollar.  De producten van het bedrijf worden in 110 landen wereldwijd in ongeveer 50.000 winkels verkocht. Levi Strauss exploiteert zelf circa 2900 winkels.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top